MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)

MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)

Page

Bij Belgomilk Ingredients nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid (Corporate Social Responsibility) op in al onze activiteiten.  

Belgomilk is lid van de Global Compact van de VN. In de woorden van VN Secretaris-Generaal Ban Ki-Moon, “ De Global Compact vraagt ondernemingen om universele principes te respecteren en een partnership aan te gaan met de Verenigde Naties. Het is uitgegroeid tot een kritisch platform van waaruit de VN samenwerkt met verlichte wereldwijde bedrijven.”

Belgomilk is eveneens lid van Sedex, de wereldwijde ´Supplier Ethical Data Exchange´. Sedex is een niet op winst gerichte ledenorganisatie die zich inzet voor verbeteringen in verantwoordelijke en ethische businesspraktijken in wereldwijde supply chains.

Onze fabrieken in Langemark en Kallo, beide in België, werken volgens een zogenaamd MVO-charter, een concrete lijst van initiatieven en projecten in het kader van MVO. Beide fabrieken werken elk jaar mee aan de audit van het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen.

De Belgomilk MVO richtlijn beschrijft onze doelstellingen, plannen en activiteiten met betrekking tot de zogenaamde drie P´s : people (mensen : sociale verantwoordelijkheid en ethiek), planet (milieu en ecologische aspecten) en prosperity (welvaart, of duurzaam economisch belang van de onderneming).

Planeet Mensen Welvaart

Dankzij verschillende initiatieven ivm. optimalisering van het energieverbruik zijn we de voorbije jaren erin geslaagd de koolstof-emissie in onze fabrieken terug te dringen met 30%

We werken momenteel aan initiatieven om ons verbruik van drinkwater te reduceren.

Belgomilk neemt deel aan het Belgische systeem voor ophaling en recyclage van verpakkingsafval, bekend als Fost Plus. Fost Plus staat vandaag bekend als één van de meest geavanceerde systemen in de wereld voor recyclage van verpakkingsafval.

Wij kopen onze kartonverpakkingen bij leveranciers die gecertificeerd zijn door de FSC (Forest Stewardship Council). FSC is een wereldwijde, niet op winst gerichte organisatie die zich inzet voor wereldwijd verantwoord bos- en woudbeheer.

In onze markten werken wij in een duurzame relatie samen met vertrouwde partners, zodat wij de beste kwaliteit en service kunnen bieden aan onze klanten.

Wij vinden het belangrijk om goed met al onze stakeholders en zakenpartners te overleggen over onze plannen en initiatieven in het kader van MVO.

Ga naar pagina
Ga naar pagina